Így növekedünk

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2010. augusztus 18., szerda

Újra Vászoly

Augusztus első hetében sikerült még egy hétre elszabadulnunk Budapestről, így elmentünk Vászolyi Mamáékhoz "pihenni". Na igen, csak én fáradtabban jöttem haza, mert két gyerekkel a nyaralás és pihenés már egyáltalán nem pihenés. De nem panaszkodom, azért ez is jó, csak máshogy jó! Jó látni a gyerekek örömét, jó más emberekkel találkozni, jó új dolgokat kipróbálni. Adél megint sokat lovagolt, már kívülről tudja az összes póni nevét, és persze ha nem pónizott, akkor trambulinozott. Sajnos jó pár rossz napunk volt, mármint időjárás szempontjából, így csak kétszer tudtunk strandolni, és a nyár végére már én is bemerészkedtem a Balatonba. Az esős idő miatt el is mehettünk Adélnak gumicsizmát venni, mert az ugye otthon maradt, de végülis már amúgy is kellett, mert mint kiderült szépen megnőtt Adél lába a nyáron. Adél valamiért Vászolyon egyébként mindig kifordul önmagából, rengeteget hisztizett, nem tudtam mire vélni, és ez is nagyon fárasztó volt. Szerintem egyébként azért lehet, mert nem tud jókat aludni ott, mivel 4-en egy szobában alszunk, és ez így senkinek sem pihentető. Itthon aztán két napig hatalmasakat aludt.
Adél egy igazi traktorra is felülhetett, de amikor a bácsi felajánlotta, hogy elviszi egy körre, no akkor eltörött a mécses, és Adél óriási sírásba kezdett. Valószínüleg megijedt, hogy ez most hangos lesz. Így hát Apa ment el helyette trakizni. :)
Abigéllel is sokat sétáltunk, imád a kenguruban kifelé nézelődni, gyakorlatilag órákat elvan így egy hang nélkül. Ilyenkor az álmosságot és az éhséget is elfelejti nyomban.

Abigél pedig végre egész jókat eszik, már 120-130 ml-ket is beszippant, reméljük a súlya is elkezd gyarapodni lassacskán.
Adél persze megint jó kis szövegekkel kápráztatott el minket, mint pl. "Papa, olyan kopasz vagy mint az ágyú."
Egyik nap pedig átkompoztunk Zamárdiba, hogy Kittát megköszöntsük névnapja alkalmából. Nagyon jól éreztük magunkat, sokáig maradtunk náluk (lehet, hogy túl sokáig? :) ), és a csajok is nagyon jól eljátszottak.
Balatonfüredre is elmentünk egyet sétálni, ettünk hatalmas fagylaltot, Adél pedig szuvenírként egy nyakláncot választott magának, amihez még karkötő is volt. Etettünk hattyúkat is, és néztük a szökőkútnál hancurozó gyerekeket, hogy nem fagynak meg, mert annyira nem volt ám meleg.
A hosszú hétvégére megint lemegyünk Vászolyra, de szerintem ez már amolyan nyárbúcsúztató nyaralás lesz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése