Így növekedünk

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2010. augusztus 28., szombat

Csajnap

Pénteken átjöttek Kittáék Luckóval és Grétussal (Pufival - szegényre nagyon ráragadt ez a név, csakúgy mint a Csigu), így egy igazi csajos napunk volt. Jó régen voltak már nálunk Kitta szédülése miatt, mivel nem tudott vezetni, de most végre tudtak jönni, és nagyon jó volt. A kis Pufi végig mászkált a földön, és szokásához híven folyton mosolygott. Annyira kis édes, ahogy állandóan ennyire vidám, hogy az ember megállás nélkül csak puszilgatná azt a kis Csigu fejét. :)


Abigél nem sok vizet zavart most sem, de hogy ne maradjon ki a csajok játékából, ezért odafektettük őt is Adél ágyába, így ő a plüss állatkákkal játszadozott. Hunor kutya be is támadta őt, és Kittának sikerült elkapnia a pillanatot, így azóta ez a kedvenc képünk. Grétinek is elővettem egy-két babajátékot, hogy ne a "nagylányok" játékaira menjen rá, mert abból bandaháború lett volna, de persze ahogy kiraktam a babajátékokat a két nagy cula egyből azokkal akart játszani. Borzasztó érdekesek ezek a csörgő-zörgő játékok a majdnem 3 éveseknek. :)
Adél most is mint mindig érzékeltetve erőfölényét próbálta néha Lucára erőltetni az akaratát, ilyenkor Luca vállait felemelve, fülét behúzva gyorsan odébb áll. Hátha megússza. :)
Adél pedig egyre rafkósabb...tudja, hogy azért egyből rászólok, ha kiveszi a játékot más kezéből - jelen esetben Lucuséból - ezért új taktikát választott. Úgy adja elő a dolgot, hogy Luca saját maga akarjon játékot cserélni, és így mi sem szólhatunk rá. Pl. Adél a sárga színű konyharuhával kergette Lucát, és Luca is szerette volna Adélt kergetni vele. Jött a vita, Adél nem adta oda neki, erre elővettem egy rózsaszínt (Adélnak mostanában ez a kedvenc színe - mert ez "lányos szín") és mondtam, hogy nem gond, Luca lesz a rózsaszínnel. Erre Adél közölte, hogy most már "szívesen odaadja a sárgát Lucónak, és ő majd lesz a rózsaszínnel". Szegény Lucus még nem tudja összerakni, hogy egy Ada féle összeesküvés áldozata, így naívan bedől neki, de mi Kittával jókat mosolygunk a rafináltságon.


Egy pár pillanatra sikerült a nővérkéket arra is rábírnunk, hogy fogják az ölükbe a hugicákat és végre tudtunk csinálni pár olyan fotót, amin mind a négy lány rajta van. Mamókáék örültek is neki nagyon.


Sajnos Adélt annyira feldobta a látogatás, hogy ebéd után nem bírt elaludni, bezzeg Lucó az ágyunkban úgy aludt, mint akit agyonütöttek. Grétike a nappaliban az utazóágyban pihent, Abigél a saját ágyában. Még jó, hogy nincs több gyerek, nem tudom hová fektetném őket. :)

Adél nagyon szereti Lucust, és sokszor anyáskodik felette. A krémtúrójából nemhogy adott Lucának, hanem ő maga etette meg a "kis" unokanővérét.


Játék közben Adél elővette az építőkockát, majd közölte, hogy "Na, építsünk Vajdahunyadvárát!". :)) Folyt a könnyünk a röhögéstől.

Kittáék még ajándékot is hoztak Adának, méghozzá Kata nénis buborékfújót (Csiribir tornát ő tartja). Egész délután buborékot fújtunk, a végén már rendesen szédültem tőle.

Érkezéskor pedig a lányok megint körüludvarolták egymást: "Jaj, de csinos vagy Adél!" - mondta Luca. :)

Kitta, gyertek sűrűbben!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése