Így növekedünk

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2010. augusztus 28., szombat

Sovi

Abigél sajnos nem egy jó evő, és a minap nagyon lesokkolt, amikor két hét után a mérlegre tettük és 40 grammot hízott csak. Ennyi idő alatt kb. 240-et kellett volna híznia. Lassan 5 hónapos és még csak 5220 gr. Megnéztem, Adél ilyenkor már jó egy kilónyival többet nyomott, pedig kevesebbel született (3200 gr-al, Abigél pedig 3280 gr) és kisebb is volt 3 cm-rel. Alig bírom beletukmálni a kaját, van, hogy már 50-60 ml után elkezd szövegelni a cumisüvegének, ami annyit jelent, hogy "köszi a kaját, ennyi elég volt".
Esténként néha simán lefekszik úgy, hogy előtte 3-4 órával evett valamicskét, és nem hajlandó este enni, mert hogy ő álmos és fáradt, és ne szekáljam már ezzel az evés dologgal. És alszik hajnal 2-3-ig, akkor kér enni először, megeszik 120 ml-t (éjszakánként szerencsére hajlandó enni), majd reggel fél 8-ig alszik, és ekkor adok neki legközelebb. De ekkor sem balhézik még, csak már én adok neki, mert attól tartok, hogy lassan rámküldi a védőnő a Gyámhatóságot, hogy éheztetem a gyereket.
A doktornőhöz már alig merek elmenni, mert múltkor is közölte, hogy túl sovány ez a gyerek. Hát szó, mi szó, a bordái kint vannak, na de nem tudom őt megtömni. Úgy gondolom, hogy gyerek még éhen nem halt (persze, hacsak nem ez volt a szándék), ők tudják, hogy nekik mennyire van szükségük. Ha kér adok neki, de erőltetni nem tudom, különben vagy kibukja a fölösleget, vagy egyszerűen nem is eszi meg. Én még mindig fejem neki a tejemet (mert nem hajlandó kiszívni), naponta 3-szor kap anyatejet, és 4-szer tápszert. Nyilván a tejem sem túl erős, ezért sem hízik nagyon, na de az étvány is hiányzik hozzá. Adél után ez különösen furcsa nekem, ő azért mindig is jól evett.
Drága Abi, légyszi egyél már végre!!!!!!!

1 megjegyzés:

  1. Jaj, ismerős a dolog!!! Persze Csenge egy kis húsgolyócska, de ő sem egy nagyevő... nálunk is előfordult 1 hét alatt 40 gr hízás, már nem is mérem, mert azért gyarapszik rendesen, de szerintem nem eszik 100 gr-ot sem egy-egy evés alkalmával. Ő mondjuk sűrűn eszik, de 2 perc után már hátrafelé tekereg, hogy Bende vajon mit csinál. Bende ilyenkor már 1 kilóval több volt ugyancsak :)

    VálaszTörlés