Így növekedünk

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2010. július 25., vasárnap

Kánikula és lehülés

Ez a hosszantartó kánikula sajnos eléggé bezárt minket a lakásba, nem lehetett a beklímázott lakásból kilépni, mert az nem embernek való volt. Csak késő délután tudtunk kicsit a kertben játszani, vagy a medencében pancsolni. Mivel a régi medencék kiszakadt, ezért pénteken elruccantunk a csajokkal és vettünk egy újat. Akkor még nem sejtettem, hogy sikerült olyat vennem, amibe 600 köbméter víz kell, de szerencsére Adélkám már a felével is beérte.
Pechemre a Régió játékbolt elé kiraktak egy hatalmas trambulint. Ráírták, hogy 6 éves kor felett használható, de ez a szöveg Adél számára nem volt elrettentő. Tény, hogy úgy ugrál, mint egy hatéves, és a 36 fokos tikkasztó melegben ömlött róla a víz. Hosszas könyörgés árán tudtam csak leszedni róla, mert már féltem, hogy szívinfarktust kap. Viszont ingyen ugrált vagy fél órát! :)
Szombatra viszont egészen lehűlt az idő, így délután elhatároztuk, hogy elmegyünk a Margitszigetre sétálni. Adélt teljesen letaglózta a zenélő szökőkút, jobban mondva, inkább csak a zene. Hozta a szokásos formáját, sikongatott és ugrált örömében. Alig tudtunk tovább indulni. Abigél békésen szunyókált a Mei-Tei hordozóban, bár visszafelé már nem tetszett neki annyira, mert még nem lát ki belőle, így meg kellett őt emelnem benne, hogy kilásson. Egyből meg is nyugodott, aztán persze elaludt. :)

Ahogy kiértünk a nagy füves mezőre Abigél egyből reklamálta az uzsonnáját, így letelepedtünk, és Adélkám őrült rohangálásba kezdett. Nagyon élvezte. Visszafelé még egyszer megálltunk a zenélő szőkőkútnál, majd nagy nehezen elhagyhattuk a Margitszigetet. A kocsiban Adélkám meg is jegyezte, hogy nagyon elfáradtam. Persze, mivel az elmúlt napokban csak a lakásban ültünk és mesét olvastunk egész nap. Erről jut eszembe, a mostani sláger a Bogyó és Babóca, naponta 10-szer el kell olvasnunk, utána levezetésül pár mese az új Anna, Peti és Gergő könyvekből. Most megint nagyon rákattant Adélkám a mesékre. Amikor pedig nem mesét olvasunk, akkor "zsiváncolunk" (ez gondolom a zsiványkodás és a viháncolás keveréke) Anyáék ágyán. :)


Árpikámmal mi is alaposan elfáradtunk, én Abigélt cipeltem, Apa meg Adélt, de nagyon élveztük mindannyian. El is határoztuk, hogy máskor is elmegyünk a Margitszigetre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése