Így növekedünk

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2011. január 1., szombat

Karácsony Nagyszülőkkel

Karácsony első napján (szokás szerint) Mamókáékhoz mentünk, ilyenkor itt gyűlünk össze Kittusékkal együtt. Mi már egészen korán érkeztünk, 11 óra felé, mert Adél nagyon be volt zsongva, hogy "Mamókáékhoz is jönnek az angyalkák". Lucusék még mentek Erzsi mamáékhoz, így várnunk kellett rájuk. Addig játszottunk, Adus zongorázott, de közben percenként kérdezte, hogy mikor jönnek már Lucusék, mert a Jézuska addig nem jön. Fél 2 is volt már mire megjöttek Kittáék, akkor gyorsan nekiláttunk, hogy az ünneplés után még tudjanak aludni is a lányok. Adus kapott egy kétkerekű Kitty-s rollert, egy Anne Gades katicát, DVD-t, nyújtófát, Abigél zenélős játékot, és egy plüss cicát. Mamókáék nagyon örültek az ajándéknak, amit tőlünk kaptak, így én is nagyon boldog voltam. Kittáéknak is sikerült örömet szereznünk a fotókkal, ennek is nagyon örültem. Mi Árpival szép új IKEA-s lilás-bordó ágyneműhuzatot, és egy zöld lepedőt kaptunk, Anyuéktól pedig egy webkamerát. A lányok annyira belejöttek a bontogatásba, hogy még Mamókáék ajándékát is ők kezdték el kibontani. Mamóka finom ebédet készített, jól belakmároztunk.


Karácsony másnapján Szolnokra mentünk Rózsi mamáékhoz, és Bogiék is jöttek. A gyerekek aranyosan elénekelték a Kis Karácsonyt, majd kezdődhetett a bontogatás. Adus kapott zsírkrétás satírozós játékot, Bogyó és Babóca képkeresőt, kis sütőformákat, kukta sapkát és kötényt, könyveket, Abi egy-két fürdős játékot és egy fürdőkádba tehető kis ülést, ami tartja őt, hogy ne dőljön el. Erre azért volt már szükség, mert állandóan fel akart már ülni a fekvő mosdatójából. 3 napot töltöttünk Szolnokon, a gyerekek sokat viháncoltak, többször voltunk szánkózni, jól ki is fagytunk állandóan. Adél már nagyon bátran, egyedül is csúszott, a bobbal is és a fa szánkóval is. Árpi kivitte őket a Millérre is, ahol láttak őzikéket, ennek nagyon örültek, nagy lelkesedéssel mesélték nekünk.



Szolnok után, másnap még Kerianyuékhoz is átmentünk, hiszen oda is jöttek az angyalkák. :) Adus fésülhető Barbie fejet kapott, azóta is sokat játszik vele, Hangi pedig babát és hordozót. Jókat játszottak a lányok, jól össze is vesztek - hiába, két dudás egy csárdában. :-) Mindkét lány igen határozott, kemény egyéniség, így sokszor ellentétbe kerülnek egymással. De aztán mindig kibékülnek, és egy halom plusz játékkal jövünk haza, amit Hanga "csomagol" Adélnak. Kerianyu megint finom ennivalóval várt minket, jót beszélgettünk, míg a csajok játszottak-vitáztak. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése