Így növekedünk

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2010. december 30., csütörtök

Szenteste

24-én reggel igen hamar megébredtek a lányok, azaz Adus (fél 7-kor) és így ébresztette Abigélt is. Teljesen fel volt dobva, gondolom. Ahogy mentünk ki a gyerekszobából Adél egyből kiszúrta: "nézd Anya, az angyalkák hoztak fát". De a következő pillanatban megfordult és azt mondta: "megyek, megnézem a szobámban, hogy milyen ajándékokat hoztak az angyalkák." - a kis butus azt hitte, hogy ők is úgy hozzák majd az ajándékokat, mint a Télapó. :-) Nehezen akarta elfogadni, hogy az angyalkák csak késő délután jönnek, amikor már besötétedik és addig még kell egyet aludni ebéd után is. A kanapéról hosszasan nézegettük négyesben a karácsonyfát és a villodzó fényeket. Délelőtt Árpi kivitte a csajokat sétálni, ameddig én elkészítettem a karácsonyi ebédet (húsleves és mákos guba), majd lefektettük őket.
Ébredés után (ami már elég későn volt, mert 2 körül tudott csak elaludni) már sötétedni is kezdett, így hát elkezdtünk szépen felöltözni, frizurát készíteni. Adus már nagyon izgatott volt, állandóan kérdezgette, hogy mikor jönnek már az angyalkák. Mindig mondtuk, hogy ne legyen türelmetlen, nagyon sok dolguk van, sok-sok gyerekhez kell elmenniük. Majd Árpi becsalta kicsit a gyerekszobába őket, míg én felhoztam a tárolóból az ajándékokat. A nagy játszásban alig hallották meg, hogy csilingeltek az angyalkák. Adus egyből elvette a kezemből a meggyújtott csillagszórót és rögtön kellett egy újabbat is gyújtanunk. Adus aztán máris nyúlt a dobozokhoz, de ő imád adni, egyből mindenkinek átadta az ajándékát és csak utána akarta kibontani. Elsőként a könyveit bontotta fel, nagyon örült nekik (Bogyó és Babóca, és egy új Anna, Peti és Gergő - Bartos Erika), majd jött a nagy öröm, kibontotta a görkorcsolyát. Egyből ki is kellett próbálni, persze még nyeklik-nyaklik vele, de egyre ügyesebben csinálta.
Utána kibontotta a playmobil hordozható babaházat is, de az annyira nem érdekelte, inkább a könyveit kezdte lapozgatni. Aztán este, amikor már Abit letettük aludni csak rákapott a házikóra is, és hármasban játszottunk vele.

Abigél nem sokat érzékelt az egészből, a játék sem érdekelte, amit kapott. Mondjuk most nem is vettünk neki nagy játékot, hiszen amivel játszik, azokat mind megörökölte Adéltól. Így csak kínunkban vettünk neki valamit, hogy azért Adél lássa, hogy a Jézuska a hugicának is hozott valamit.

Árpival mi egymást egy-egy szuper síbukóval "leptük" meg, ezek kerültek a fa alá.

A bontogatás után nekiálltam a süllőnek, gyorsan készen lett, és megettük a libamájat piritóssal, majd a petrezselymes vajban sült süllőt, rizzsel, tartárral. Adél sokat evett, nagyon ízlett neki.
Este lefekvéskor Adél ezt mondta: "szép volt ez a Karácsony." :) Tényleg szép volt, jó volt így négyesben. Kár, hogy hamara elszaladt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése