Így növekedünk

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2011. március 19., szombat

Abigél meg nem áll

A mi kis törékeny, aprócska lányunk úgy beindult, hogy számomra felfoghatatlan. Pár hónapja még azon aggódtam, hogy le van maradva a mozgásfejlődésben, mert nem akart rendesen mászni, most pedig 11 hónaposan már szinte szalad. Folyamatosan megy itthon, körbe-körbe a lakásban, ügyesen egy pillanat alatt feláll kapaszkodás nélkül és már megy is. Most már nem nyúl annyit a kezünkért, bátran nekivág egyedül is, ha menni akar valahová. Sőt, már cipőben is ügyesen megy, de azért az utcán még jobban szeretem fogni a kis kezecskéjét. Érdekes, hogy bár imádja Adélt, mégsem engedi neki, hogy ő segítsen, ő fogja meg a kezét. Sőt, ha elindul felém, és Adél elé áll, inkább toporog, és próbálja őt kikerülni, hogy hozzám jöhessen.


Pár napja pedig elkezdett a mutatóujjával mutogatni, mutatja a repülőt az égen, a lámpákat a lakásban, a különböző állatokat a gyerekszoba festett falán és közben hangosan mondja, hogy "bö", és ha nem figyelünk, akkor erőteljesebben "bőőő". Vagy a másik a "ma", ezt a két "szót" mondogatja most mindenre, illetve az állatokra "va"-t mond (kutya - vau). Nagyon cukin próbál velünk már kommunikálni, de értelmes szót még nem mond. Egyre többször kapok már tőle puszit, de azért megválogatja, hogy kinek és mikor ad. Finoman bekapja az arcomat ilyenkor, és utána büszkén mosolyog. Viszont már többedjére fordul elő, hogy nekem dől, azt hiszem, hogy csak belém fúrja az arcát, de nem, helyette jól belémharap. Nem indulatból, csak úgy. Adél sosem harapott, remélem hamar leszokik róla.

Ja, és hát édes pofa, ahogy itatja Bori babát, még cuppog is hozzá. :)
Sajnos a köhögés nem múlik, éjszakánként még mindig fulladozik, napközben már hurutosan köhög. Az orrszívást pedig még mindig utálja, bár Árpi próbálja neki tanítani, hogy csinálja magának, de eddig még csak a szájába dugta. :)
Abigél egyre veszélyesebb önmagára nézve, mindenhol feláll, illetve próbál felállni, pl. székekre, a kismotorra, a porszívóra, sámlira, és mindenbe belemászik (dobozok). Ha leesik nem ám tanul belőle, áhh...már megy is újra. Tipikus Kos, írták is a horoszkópjába, hogy a "kos gyerek mindig teli lesz kék-zöld foltokkal". Hát tényleg így van. Adél persze sokszor próbál neki "segíteni", amit Hugi hol jobban, hol rosszabbul visel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése