Így növekedünk

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2010. december 7., kedd

Abi 8 hónapos



Abigél ma 8 hónapos.


Fogak száma: 2
Súly: 6100 gr (egy hónap alatt egy grammot sem hízott :-( )
Hossz: ismeretlen

A mozgásfejlődése lényegesen el van maradva Adéléhoz képest, de próbáljuk nem összehasonlítani, hiszen pontosan 2 kilóval könnyebb is, mint annó Adél volt, és szerintünk nincs is annyi ereje. Ráadásul nagyon laza is, ami szerintem a mászásában, ülésében nehézségeket okoz. Amit csinál: fókában kúszik, kitolja magát fekvőtámaszba, néha már kapaszkodva feltérdel, sokat dumálgat: bababa, mamama és hasonlók.

Enni elég keveset eszik, tápszerből általában 120-150 ml-t eszik maximum, gyümölcsből szépen eszik, főzeléket fele annyit, mint kellene. :-( Nos ez meg is látszik a súlyán.

Aludni már egyre jobban alszik, éjszakát már átalussza, reggel 7 körül ébred (attól függően, hogy este mennyi tápszert sikerült belétukmálnunk), majd 10 körül elalszik egy órára, utána 13 órakor újra egy órányit, és délután 5-6 között még fél órácskát. Este pedig 8-kor már alszik.

Ruhákból még mindig jók rá a 68-asok, de szerintem azért, mert széltében nem hízza ki őket, hosszban már kezdenek kicsik lenni.
Néha már kap egy kis kiflicsücsköt és nagy élvezettel majszolgatja. Egyedül ügyesen fogja a cumisüvegét, és olyankor egész sokat iszik belőle.

Összességében egy nagyon kiegyensúlyozott, nyugodt, békés, imádnivaló kis hercegnő!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése