Így növekedünk

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2010. október 8., péntek

Abigél fél éves

Tegnap múlt Abi fél éves. Szinte észre sem vettem ezt a fél évet, úgy elröppent. Mivel Abigél elég jó gyerek, ezért nem igazán követelte ki a vele való foglalkozást (ezidáig), így hát ha valaki megkérdezi tőlem, hogy mit csinált Abi az elmúlt fél évben...hát erősen el kell gondolkodnom, hogy azokban a kósza pillanatokban, amikor néha néha ránéztem két játszás között a nagytesóval, akkor vajon miket is csinált. Nőtt, fejlődött, huncutabb lett és egyre édesebb. Ezt határozottan állíthatom.



Ma jártunk a védőnőnél, így egészen frissek az adatok, tehát:

5810 gr (hát a súlyát nem duplázta meg, a védőnő nem is merte a lapra ráírni a BMI- testtömegindexét a gyereknek, csak annyit, hogy jól fejlett gyerek, bár a testtömegindexe nem ezt mutatja)
65 cm (bár én 67-nek láttam, de ezen nem fogunk összeveszni)
fogak száma zéró.

Abigél már rájött, hogy egymás utáni pörgéssorozattal elérhet bármit, így mostanában már a szőnyegre is kirakjuk őt, ezzel is ösztönözve a világ felfedezésére, és a négykézláb való elindulásra. Abi pont azt csinálja, amit annó a nővére, a dohányzó asztal felé veszi az irányt (simán körbeforog), és próbálja a kis kosárkák tartalmát kipakolni. Amúgy még jól elvan a járókában, eljátszogat, de már nagyon magasra feltolja a mellkasát (őrült laza a háta és amúgy mindene is, simán szétnyitja a lábait angolspárgába - balettosnak jó is lesz ezzel a súllyal), és sokszor a popiját is az égnek mereszti.

A lábacskáit imádja még mindig a szájába venni, főleg evés közben, így az összes harisnyájának a lába répa és sütőtökszínű, mert ráadásul ezek kimoshatatlanok.

Abigél már kap gyümölcsöt tízóraira, ezt általában Adéllal egy tálkából falatozzák, és alig marad szegény Abinak. Lehet, hogy ezért nem hízik ez a gyerek??? :-))
Ebédre főzeléket eszik, sütőtököt, csirkés répát, krumpli-cukkini párosítást. Ezekért annyira nincs oda, de hát nem csak gyümölcsből áll a világ. Érdekes, a főzelékért nem megy a harc a tesóval, valahogy ezért nem küzd annyira Adél sem.
Délután általában tejpépet kap, ebből sem sok szokott maradni Abinak, mert Adél is imádja.
Vacsorára pedig próbáljuk a 160 ml tápszert belétuszakolni, de általában 100 ml-nél elalszik, és nem hajlandó többet enni. Ezért aztán éjszaka persze egyszer még felébred enni. Bár mostanában, ha sikerül este megetetni, előfordul, hogy reggel 6-ig nem ébred fel.


Amit nagyon díjazok, az a humora. Általában az ágyába szoktam tenni, ha a számítógépen akarok valamit megnézni, így mellettem van és rálátok. Ilyenkor kukucsosat játszik velem, és akkorákat tud rajta nevetni. Már direkt huncutkodik velünk. Adél pedig egyszerűen az Isten, ő nem tud olyat tenni, amitől Abi ne olvadozna, és ne mosolyogna rá mint egy vadalma. Nagyon szereti őt, és Adél is sokat foglalkozik vele. Bár néha túl durván is, ide-oda gurítgatja, próbálja felemelni majd a magasból visszaejti...na ezek akkor történnek, amikor éppen nem nézek oda, de Abi még ezeken is mosolyog. Így még nehezebb neki elmagyaráznom, hogy ne csinálja ezeket a húgával, mert egyből mondja, hogy "de anya, Abi mosolyog rajta".


A minap reggel az ágyunkban gyülekeztünk, és Adél így szólt: "arrébb megyek, hogy elférjen a kispunis Abigél". :-)

Abi új szokása, hogy bekapja az alsó ajkát és "ümmög". Ezt Adél pontosan ugyanígy csinálta, annyira hasonlítanak egymásra, hogy hihetetlen.


Persze a következő fél év sokkal aktívabb lesz, most fog rohamszerűen megugrani a fejlődése, de nem siettetjük, élvezzük a kisbabás korszak minden percét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése