Így növekedünk

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2012. január 7., szombat

Karácsony_2011

Kedvenc ünnepünkre idén is sokat készültünk, nagyon vártuk. Ebben az évben először közösen választottunk fát a lányokkal, mert sejtettük, hogy Adél a kis okos fejével hamar összerakja, hogy miért is lát annyi fát mindenütt kitéve az árusoknál. Így idén az angyalkák "csak" díszítették a fát éjjel, és nem ők hozták. Nagyon szép dán normann fenyőt sikerült választanom, mindenki elégedett volt vele, kivéve a pénztárcánk. :(
Már jó pár nappal korábban elkészítettük a lányokkal a szokásos karácsonyi kuglófot, amit még este lefekvés előtt tesztelniük is kellett. Jó volt így hármasban sütni, persze kicsit melósabb, több kosszal járt és további is tartott, de nagyon élvezték a csajok (főleg persze a nyalakodás részét). Adél 24-én már nagyon izgatott volt, állandóan azt kérdezte, hogy mikor jön már a Jézuska. Még boltba sem akart elmenni apáva és Abival (direkt küldtem őket, hogy az ajándékokat még becsomagolhassam), nehogy pont akkor jöjjön a Jézuska, amikor ő boltban van. :)

Azon viszont csodálkoztam, hogy ebéd után elaludt, gondoltam, hogy a nagy izgalom miatt nem fog tudni aludni, de mindketten szép nagyot szundítottak. Addig mi Árpikámmal (na jó, főleg én) sürögtünk- forogtunk a konyhában, hogy minden hami elkészüljön (csuka, mákosguba vaníliasodóval, krumplipüre, tartár). Alvás után mindenki lefürdött (Abi nem is nagyon értette ezt a fordított menetrendet), és szépen felöltöztünk. És jött utána végre a Jézuska. A lányok nagyon örültek a sok ajándéknak, de főleg az izgő-mozgó, hangokat kiadó szőrmóknak. :) Kaptak még közösen vonatot sínpályával, puzzle-t (Adél imádja, állandóan kirakózik), memory-t, könyveket, és Adél kapott lovaglós barbie-t, Abi pedig playmobilt.

Másnap Mamókáékhoz mentünk délre, ott is alvás után jött a Jézuska, és már egymás hangját sem hallottuk az ajándékbontás után, főleg, hogy Adél kapott egy mikrofont, és mindenkit felkért, hogy énekeljen (műsorvezetőt játszott). Mamóék sok finomsággal készültek, nagyon jól éreztük magunkat. Minden lány kapott egy-egy sellő barbie-t (a többi 20 mellé :) ), társast, Abi egy játék kutyát, ami ugat, sétál, pisi és lefetyel. :)

26-án Szolnokra mentünk Mamáékhoz, és csak másnap este jöttünk haza. Itt is volt sok-sok finomság, sok ajándék, és hó!!! Úgyhogy másnap elmentünk kicsit szánkózni, bár már erősen olvadt, de azért ez nem szegte kedvüket a gyerekeknek. Szolnok felé sosem bírnak elaludni az autóban a csajok, annyira várják, hogy megérkezzünk. Adus kapott egy csokikészítő szettet, meg szárnyas pónit, és ismét egy barbie-t (micsoda véletlen :) ), Abi egy beszélő pónit, és még egy-két apróságot.
Sajnos az ünnepek idén is gyorsan elteltek, és Árpikának már mennie is kellett 28-án dolgozni, így nem sokat tudtunk együtt lenni, de azért nagyon szép és boldog karácsonyunk volt most is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése